Kardemummakyckling
Ingredienser
- • 2 msk olja (gärna solrosolja eller rapsolja)
- • 1 1/2 tsk kardemummafrön
- • 600 lårfiléer av kyckling
- • 1/2 tsk salt
- • 1/2 tsk chilipulver eller chilifrukt
- • 1 tsk gurkmeja
- • 1 msk tomatpuré
- • 1 1/2 dl naturell yoghurt
- • 1/2 dl vatten
Gör så här:
- • Lägg kardemummakärnorna i morteln och stöt dem till små smulor.
- • Häll olja i en stekpanna med höga kanter och sätt på plattan på medelstartk värme.
- • Lägg undan en femtedel av kardemumman och lägg resten i stekpannan. Rör om
och fräs kardemumman i 1-2 minuter.
- • Lägg i kycklingfiléerna och salt. Stek kycklingen så att den får färg runt om på
alla sidor, men den behöver inte alls vara genomstekt.
- • Lägg i chili, gurkmeja och tomatpuré och rör om ordentligt så att
alla bitarna blir ordentligt kryddade.
- • Häll i yoghurten och vattnet och rör om. Sänk värmen och låt såsen bubbla lite stillsamt,
sätt på ett lock och låt alltihop koka i 15 minuter.
- • När det är klart, rör om igen, var inte orolig om såsen ser ut att ha skurit sig.
Strö över den sista kardemumman och server med ris eller bröd och gärna en sallad eller
någon grönsak till.