Chokladmoussetårta
Ingredienser
- • Mörk mousse:
- • 150 g Mörk blockchoklad
- • 3 ägg
- • 2 msk bryggt kaffe
- • 2 dl vispgrädde
- • Ljus mousse:
- • 100 g ljus blockchoklad
- • 2 ägg
- • 1 dl vispgrädde
Gör så här:
- • Mörk mousse:
- • Smält blockchokladen i vattenbad.
- • Knäck ett ägg och rör ner det i chokladen.
- • Skilj gulor och vitor på 2 ägg.
- • Rör ner en gula i taget i chokladen därefter kaffet.
- • Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det.
- • Vispa grädden och rör ner den till sist.
- • Ljus mousse:
- • Smält chokladen i vattenbad. Rör ner gulorna.
- • Vispa vitorna till hårt skum. Blanda äggvitorna med chokladen.
- • Vispa grädden och rör ner den.
- • Tag en form med löstagbar kant.
- • Häll i den mörka moussen först sedan den ljusa så att
- • två lager bildas. Låt stå övertäckt i frysen 4-5 timmar.
- • Tag fram 1/2 timme innan den skall ätas.
- • Garnera med flagad blockchoklad.